Gustari reci

Ardei graşi ca acasă

Ingrediente:
•    8 ardei de mărime medie, 
•    1 lingură pătrunjel şi mărar tăiat.
Pentru sos: 
•    2-3 roşii,
•    2 cepe medii,
•    2 linguri de ulei, 
•    1 morcov,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:
Ardeiul se prepară ca în reţeta Ardei dulce umplut, se pune pe o farfurie în formă de evantai. La mijloc se pune sosul.
Prepararea sosului:  Ceapa şi morcovul se taie fidea, se rumenesc. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare măşcată, se adaugă la celelalte legume. Se călesc timp de 5-7 minute. La sfîrşit se adaugă sare, piper negru, usturoiul strivit şi verdeaţă tăiată.



Ciuperci umplute

Ingrediente:
  • 8 ciuperci shampignon medii,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură brînză nesărată.
Pentru umplutură:
  • 1 ceapă,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Pălăriile ciupercilor se umplu, se presară cu brînză şi se coc la cuptor. Se ser­vesc şi reci şi calde.
Prepararea umpluturii: Picioruşele ciupercilor se mărunţesc şi se înăbuşă în unt, se adaugă ceapa prăjită, sarea, piperul, se amestecă.


Tocătură de vinete și ardei grași copți

Ingrediente:
•    2 vinete, 
•    3 roşii, 
•    1 ceapă, 
•    2 ardei graşi sau gogoşari, 
•    3 linguri ulei, 
•    2 căţei de usturoi, 
•    sare, 
•    piper negru măcinat, 
•    1 lingură de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel).
Mod de preparare:
Vinetele se coc în cuptor, se curăţă de coajă şi codiţă, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe, se coc, se curăţă de coajă, se taie mărunt. Legumele se amestecă, se adaugă sare, ceapă mărunţită, usturoi pisat, ulei, verdeaţă, toate se amestecă şi se bat bine. După dorinţă se pot aranja în coşuleţe din roşii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu