Dulce

   Chec cu portocale

Dupa sarbatori am promis la ai mei ca le fac doar cate un desert pe saptamana, sa mai scada burticile :)
Acest chec l-am planificat demult, mai ales ca tot incercam retete cu chec de portocale si niciuna care sa-mi placa. Asa ca l-am incadrat in schema "1 desert/saptamana" si a fost primit cu multe laude.
Este aromat, colorat, fraged si gustos, vi-l recomand cu mare incredere, mai ales ca se face si destul de repede.

ingrediente

Portocale
2 buc
Oua
3 buc
Zahar
200 g
Unt
150 g
topit si racorit
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
250 g
Praf de copt
2 lingurite

pasi de urmat

1
Portocalele se spala, de la 1 din ele se rade coaja cu razatoarea marunta, aveti grija sa nu luati din coaja alba, ca este amara.
Stoarceti sucul, la mine au fost 150ml de suc.
2
Ouale se bat spuma cu zaharul.
3
Adaugati untul topit si racorit in compozitia de oua cu zahar, amestecati in acest timp.
4
Apoi turnati sucul de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie, amestecati.
5
La urma incorporati cu un tel faina si praful de copt, aveti grija sa nu fie cocoloase.
6
Turnati aluatul intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.
7
Se coace aproximativ timp de 45 de minute la cuptor preincalzit la 200 grade.
Neaparat sa-i faceti testul scobitorii, daca mai e nevoie, il lasati inca 5-10 minute in cuptor.
8
Lasati sa se racoreasca, apoi il feliati si serviti cu placere :)
Pofta Buna!
Cantitate: 1 kg (1 chec mediu)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu